European Tourism Sustainability Monitoring 2030

Primul proiect finanțat de UE la MAL

Foto: ETSM2030

🇪🇺 Dragi prieteni, suntem încântați să vă dăm detalii despre primul proiect cu finanțare europeană la care Muzeul nostru participă începând cu toamna 2023: European Tourism Sustainability Monitoring 2030 - Monitorizarea sustenabilității turismului european pentru 2030 🇪🇺

ETSM2030 are ca scop crearea unei rețele de IMM-uri din turism (SMTE-uri) pentru a spori monitorizarea sustenabilității prin co-crearea și co-implementarea proiectelor de inovare sustenabilă și prin stimularea participării la sistemele relevante de certificare sustenabilă, în special eticheta ecologică a UE și EMAS (sistemul de management ecologic și audit).

🏖 Industria europeană a turismului este puternic afectată de actuala criză COVID-19. În același timp, criza a sporit gradul de conștientizare și de înțelegere a sustenabilității, creând un impuls pentru a reconstrui o industrie turistică mai rezistentă. Astfel, criza trebuie să fie folosită ca o oportunitate pentru ca industria turismului din Europa să urmeze căile tranziției ecologice și digitale.

Monitorizarea europeană a sustenabilității turismului 2030 (ETSM2030) este un proiect finanțat de Uniunea Europeană (UE) pentru a promova certificarea sustenabilității și cunoștințele în materie de sustenabilitate în cadrul SMTE-urilor, precum și pentru a reuni SMTE-urile care lucrează în mod sustenabil într-o rețea, în care este încurajat schimbul. Proiectul ETSM2030 face parte din COSME, care este un program european de sprijinire a competitivității în rândul SMTE-urilor din UE.

Mulțumim partenerului român Asociatia RoMontana pentru sprijin și ghidaj!